"El to de la pintura de Waltraud és sempre elegant, contingut, sense esquinçaments, sense barroquisme, silenciós, meditatiu, amigable. Diu molt, però sense cridar. Murmura, somriu i espera… Waltraud Maczassek es retrata en la seva pintura. Cal asseure's davant ella, mirar i mirar indagant què vol dir-nos, escoltar la seva música callada,…. Al cap d'una estona, d'un temps, dels anys, ens trobem en el bon camí, en el de l'Itinerari de la ment cap a la seva fi transcendental: el Bé, la veritat, el Bell. En definitiva l'art és això!"

Josep de C. Laplana
Director del museu de Montserrat - Catàleg expo. Montserrat (2013)

 

 
         
   

"La creació artística ofereix diverses interpretacions. En el cas de Waltraud Maczassek, la seva obra podem veure-la, en el seu conjunt com un procés de gènesi, amb un desenvolupament que ens porta, d'unes formes nascudes del caos primigeni propi de tota obra d'art, a una clarificació que cristal·litza en geometria que posteriorment es flexibilitza fins a ocultar-se en un nivell invisible del quadre. No és fruit que sorgeixi ni només, ni principalment, de la raó, en un acte voluntari, sinó en obediència a una veu interior."

José Corredor-Matheos
Comissari de l'exposició - Catàleg expo. Montserrat (2013)

 

 
         
   

"La naturalesa és còmplice del seu art. És probable que si Waltraud Maczassek no se sentís tan propera a ella, o no hagués passat gran part de la seva vida en un entorn natural, els temes de la seva pintura fossin uns altres. En l'obra de la nostra artista percebem la llum del vesprejar, escoltem el vent i fem olor de terra mullada després de la tempesta. A través dels ulls, primer, i després dels altres sentits, la pintura d'aquesta extraordinària artista, nascuda a Frankfurt però establerta a Catalunya des de fa temps, ens commou. I, com ocorre amb l'Art amb majúscula ens omple d'emoció."

Carme Riera
Escriptora i membre de la Real Academia Española
- Catàleg expo. Miramar (2007)

 

 
         
     

"Aquesta intuïció de la metamorfosi fomenta la dissolució de límits que fa tan atractiva la pintura de Waltraud Maczassek. En contemplar les seves obres se'ns suggereix que la naturalesa batega d'una manera que s’ha de descobrir lentament. És, per així dir-ho, una pintura que escolta amb infinita paciència aquests batecs que després, transformats en veus de colors, arriben a nosaltres amb una admirable delicadesa i elegància. I també finalment podem intuir que, al fons d'aquestes veus, jeu el so de l'origen."

Rafael Agullol
Escriptor, periodista y filòsof

 

 
         
   

"Waltraud s'atreveix amb l'expressivitat d'una veladura, amb la força d'un traç, amb la potència d'un gest, amb el poder evocatiu d'un fragment per donar alè a la seva pintura, per conferir-li intensitat i per expressar la imatge. La sensació entre l'etern i el fugaç que ofereixen els seus espais agotnats pel degoteig del temps, no són definibles mitjançant paraules. La seva “figuració essencialista” ofereix efectivament una nova lectura i interpretació de la realitat orgànica."

Anna Guasch
Crítica d'Arte

 

 
         
   

"L'artista rendeix tribut als somiadors perquè, en realitat és ella mateixa somiadora. No té somnis medievals o renaixentistes sinó l'anhel de la utopia del nostre segle XXI: humanisme i equilibri entre l'interior i l'exterior, equilibri entre l'home i la seva terra, equilibri entre la naturalesa i la cartografia i els mapes –la terra dels homes. Waltraud Maczassek, al seu torn, és alquimista: quant veu, sent, fa olor, tot el que capta mitjançant la seva sensibilitat, passa pels filtres del seu interior i és transformat en aquestes obres, en les quals la brisa sembla alimentar l'esperit."

Francecs Miralles
Crític d'arte - Catàleg exposició Miramar (2007)



 
         
   

"Les propostes de les seves obres – que procedeixen més del subconscient que del conscient- es transformen en pintura a través dels seus relleus, maculatures, petjades, signes, raspadures, que converteixen la superfície del quadre en autèntiques orogènies de l'esperit, un procés que culmina amb els seus treballs més recents (En evolució, Abisme, Espais primaris, Llocs perduts, Sorgir de les aigües), una pintura no complaent, que posa de manifest una tensió dialèctica, el diàleg o confrontació entre el fràgil o delicat i la imatge més violenta que ens pugui oferir la naturalesa. I és que en la seva interrogació de la matèria, Waltraud Maczassek ha arribat al còsmic, amb unes obres en les quals la tècnica és tan important com el tema, perquè la seva riquesa matèrica ha estat elaborada amb cura, buscant expressar a través de les diferents capes i textures pictòriques el misteri del que la terra és i representa, en un atent escoltar el “so” remot dels “orígens”

Daniel Giralt-Miracle
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona - Àgora3 - Veure i escoltar la naturalesa

 

 
         
   

"A aquests macro i microcosmos s'afegeixen uns paisatges summament del nord, foscos, romàntics: ens banya una llum lunar, toquem una matèria que evoca el naixement de l'univers, l'origen de totes les coses o bé que evoca el naixement de l'univers, l'origen de totes les coses o bé que evoca la terra xopada d'aigua, l'hivern i les seves boires. Em vénen a la ment tant Munch com Tàpies: la tradició septentrional."

Victoria Combalía Dexeus
Crítica d'art

 

 
         
   

"La pintura de Waltraud Maczassek (nascuda a Frankfurt i de fa tants anys vinculada als nostres paisatges del Penedès) s'insereix de ple en el concepte de modernitat entesa en el doble vessant de subjectiva i d'humanista. En la seva pintura Waltraud Maczassek ha sabut casar una àgil intuïció (expressant amb gran llibertat les llums dels seus sentiments, transformats en espurnes de signe espiritual) amb el món ordenat i culte provinent de la seva formació, d'una banda, i de la seva pròpia estructura mental i psicològica, de l'altra. El resultat d'aquesta fructífera relació és una obra en què la virtut de les proporcions –sempre les adequades- s'afegeix a un lirisme ric i matisat. "

Teresa Costa Gramunt
Llibre Dona i Art (2010)

 

 
         
     

"L'artista es planteja l'art i la creativitat com una forma d'expressió inseparable de la trajectòria vital i intel·lectual, amb diàleg amb la naturalesa i l'entorn, però també amb diàleg amb els seus propis interrogants. Ha optat per construir una obra que es caracteritza per la presència de la dualitat: naixement/mort, raó/impulso, ciència/intuïció, cerca terrenal/reflexió sobre l'univers, evolució de la naturalesa/pas del temps, coneixement de l'exterior/introspecció de l'artista. Totes les presències són pura tensió equilibrada, l'esforç de la intel·ligència al servei de la més estricta contenció formal."

Vinyet Planella
Escriptora - Catàleg Expo. Terramar (2000)

 

 
         
   

"Una pintura lírica, de tempo assossegat i mirada intensa a la naturalesa, als seus continus, encara que de vegades amb prou feines perceptibles canvis, a aquesta força renovadora, font de vida amb la qual ella s'identifica. Un sentiment que trasllada als seus quadres de forma metafòrica després d'haver-ho filtrat per l'intel·lecte perquè, més enllà de l'emoció, el terreny de l'artista és de la pintura. I en el llaura el seu camí."

Olga Espiguel
Crítica d'art - Exposició galeria Maragall (2004)

 

 
         
     

"En el paisatge interior, Waltraud Maczassek tracta de representar el més íntim de si mateixa, les seves sensacions i emocions, el seu pensament. Crec que és precisament en aquesta transmissió del món íntim de l'artista a l'obra, on cal buscar el sentit últim de la pintura tan rica en matisos, tan treballada i virtuosa d'aquesta catalana d'adopció, una pintora que ha aconseguit un sincretisme, singular i bell, entre les seves arrels nòrdiques i la realitat mediterrània que va triar per desenvolupar la seva vida."

Maria Lluïsa Borràs. El paisatge interior
Crítica d'art - Exposició galeria Maragall (2002)

 

 
         
   

"Creació i transformació d'un món: crea nebulositats, remolins, indiferenciats magmes, de riquesa inesperada. D'una obra a l'altra tot es va diferenciant, estructurant. De l'inorgànic a l'orgànic..."

Josep María Cadena
Abstraccions (2009)

 

 
         
   

“La seva participació en la mostra col.lectiva suposa la gran i veritables confirmació d’una artista sempre en línia ascendent. La millor qualitat que té, a part de ser una excel·lent observadora i gran conversadora, és la capacitat de transformar el seu voltant, amb aquesta interessant pregunta de com aquest univers ha pogut ser concebut.”

Albert Roca
L’Eco de Sitges - Les abstraccions de Waltraud (2009)

 
         
   

“L'univers, la gènesi, l'infinit, principi fi en un anar i venir bussejant pels espais, per les formes que perden contorns i s'ensenyoreixen de les teles”

P. Mollar
Gal Art (2009)

 
         
   

" El viatge interior és, en moltes ocasions, més arriscat i gratificant que el de les grans expedicions a la recerca de nous mons. La ment es llança al desconegut i construeix sense límits ..."

Josep María Cadena
El Periódico (2009)

 
         
   

“Quan pinto - declara Maczassek- vull reunir elements oposats en un mateix llenç. Vull posar de costat el caos i l’ordre, la massa i la forma, l’atzar i l’estructura, la llum i l’obscuritat, l’espès i el clar, el moviment i la quietud, l’espontani i el racional... la natura i la cultura, els altres i el jo....”

Montse Juvé
el 3 de vuit - La pintura plena de paradoxes de Waltraud Maczassek (2009)

 
         
   

“Maczassek, ha donat altra volta al pany dels sentiments obrint-nos el calaix dels secrets, revelats a través de la seva obra pictòrica,...”

Montserrat Lago
L’Eco de Sitges - Poc a poc s'omple la pica (2009)

 
         
   

“Després de més de dues dècades com artista veiem la seva consolidació del triomf definitivament de la seva inspiració, amb la peculiaritat de poder copsar en els seves obres la mateixa característica com a gran conservadora, pausada, tranquil·la, relaxada i que sempre pot aportar alguna cosa nova.”

Albert Roca
L’Eco de Sitges - La verema ens la porta Waltraud Maczassek a la Galeria Ágora3 (2009)

 
         
   

“Corredor-Matheos afirma que la seva pintura “es mou aparentment, sense objectiu, de la mateixa manera que sense objectiu es presenta, aparentment també, la naturalesa el caràcter insondable de la qual intenta de descobrir aquesta artista en els seus quadres i en les seves fotografies”

Redacción
El 3 de vuit - Fotografia i pintura (2009)

 
         
   

“Les seves pintures són segures i fortes, amb una estructura molt sòlida, reflex d'un pinzell que sap molt bé el que vol fer i com fer-ho. La crítica en diferents països l'hi reconeix. En els seus quadres res és gratuït. Hi ha significat en ells, però no sempre és evident.”

Mónica Jiménez
Barcelona Divina - la llibertat feta troços (2008)

 
         
   

Es posiciona rotundament enfront de la falsedat i la violència, i només en aquest moment de la nostra conversa el somriure abandona la seva boca. L'art ha format part de la seva vida des d'una edat molt primerenca, “però en aquella època, ser una dona artista tenia grans inconvenients. Per això, em vaig decidir per ser professora d'art”

Maite Herrero
Arte de Vivir - Reflex de la seva obra en estat pur (2008)

 
         
   

"...ens presenta ara a Madrid algunes de les seves obres més reveladores com erosió 2007, que ens transmet la força i el mestratge d'una artista consagrada. L'obra ha estat publicada en llibres com la Ruta del Cister Vista Pels Artistes Catalans", el "Diccionari d'artistes de Catalunya i Balears" o el catàleg "Terra i arbres".

José García Reyes
Travelport - Waltraud exposa a Madrid (2008)

 
         
   

"L'abstracció no només es representa en l'absència de forma, Waltraud la plasma en espais indefinits que també suggereixen temps. Els seus paisatges són ressons de concrecions tangibles filtrats pel seu especial sentir”

José García Reyes
Travelport - La búsqueda intuitiva (2008)

 
         
   

"Tot contribueix a la plenitud d'un paisatge diàfanament estès, la calma d'un horitzó difús, tranquil; el concorde de la mateixa sostinguda harmonia. Des de la profunda gola de l'horitzó sorgeix l'alba com un immens joc sonor”

Carlos Delgado
Torres Magazine - Passió per la Naturalesa (2008)

 
         
   

“La naturalesa és la font d'inspiració de les obres de Waltraud Maczassek. Encara que formalment abstracta, en ella percebem uns espais difusos que recorden vagament els signes de la terra i el camp, amb els quals la pintora ha tingut un contacte constant al llarg de la vida.”

Ignacio de Lassaleta
Mas Arte - Waltraud Maczassek i la naturalesa com a font (2008)

 
         
   

“La pintora estableix que el paisatge és, en essència, un valor moral i ètic, un concepte de vida en què cada persona sent que no pot deixar d'estar relacionada amb unes altres.”

Josep M. Cadena
El Periódico de Catalunya - Maczassek i els seus espais vitals (2007)

 
         
   

“En aquest seu llenguatge simbòlic, l'artista sempre ofereix una idea. Així, per exemple, el fluir de la vida es representa amb l'aigua. «Waltraud Maczassek trenca la divisió tòpica entre abstracció i figuració perquè va més enllà del paisatge i esdevé antipaisatgista; partint de la natura desconstrueix el paisatge per oferir amb sensibilitat una pintura quasi musical.»”

Raül Magí
El Punt - Paisatges des de l'ànima (2007)

 
         
   

“La realitat mediterrània es molt present en l’art de Maczassek, que es caracteritza per una obra consolidada que posseeix gran força comunicativa, tant pel que diu i mostra obertament com pel que suggereix.”

Teresa Costa-Gramunt
el 3 de vuit - Inauguració al edifici Miramar (2007)

 
         
   

“Les darreres pintures de Waltraud Maczassek, uns paisatges poèticament gestuals en tants moments, sembla que vulguin anar per aquest camí de síntesi. Per una banda l’artista s’apressa a captar el respir o la potència de la natura que la pren, i alhora aquesta natura es constitueix en imatge o projecció del seu propi respir i potència interior.”

Teresa Costa Gramunt
L'Eco de sitges - Illa de Thera (2007)

 
         
   

“En paraules de l'escriptor Francesc Miralles, qui ha estudiat l'obra de Waltraud com a gran aficionat a l'art, l'artista “s'entusiasma per l'immediat. I la seva immediatesa, en el Penedès, és el camp, els camps, les vinyes i els alquimistes del vi”

Carlos Delgado
Mi Vino - Espais Vitals(2007)

 
         
   

“El so de l’origen és el títol genèric d’aquesta exposició de pintures degudes a la creativitat de l’artista Waltraud Maczassek, alemanya d’origen però vinculada estretament amb el Penedès i amb residència a la nostra Blanca Subur”

Isidre Rosset
L'Eco de Sitges - Ágora3 (2005)

 
         
   

“es va formar entre nosaltres no només en les tècniques pictòriques sinó en el sentit que tenen els elements naturals en el fer humà”

Josep M. Cadena
El Periódico de Catalunya - Waltraud i el sentit de l'origen (2005)

 
         
   

“...es fan presents les terres del Penedès – amb les quals està en contacte permanent- i les mutacions que aquestes sofreixen amb cada canvi estacional, unes alteracions que Waltraud Maczassek no només percep a través de la vista, ja que també les incorpora al seu món, de manera que a mesura que s'apropava la fi de segle la seva pintura es feia més evanescent i poètica, alhora que més abstracta.”

Daniel Giralt-Miracle
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona - Agora3 - Veure i escoltar la naturalesa

 
         
   

“L'origen del so, remitent a una labor de cerca a indagació, de penetració en un misteri que a un observador superficial li roman ocult”

Redacción
Círculo del Arte - Descifrar el universo y la vida por medio del arte (2004)

 
         
   

“...aquestes teles de tonalitats fredes, de taques regalimoses i de pastes gruixudes traspuen una sensació d’emergència i, alhora, de dissolució. Perquè els espais pintats ara semblen néixer enmig d’un brou informe, ara semblen diluir-se en una inèrcia que els porta a desaparèixer. Sempre, però, arrosseguen amb la seva força qualsevol indici de forma completada. La seva energia inestable i fluent desdibuixa els límits de l’espai conegut i ens aboca a un a-topos”

Montse Juvé
L'Eco de Sitges - Els sons de l'origen en la pintura de Waltraud Maczassek (2004)

 
         
   

“...és una pintura que camina equilibradament i sense tentines per la fina línia que separa els extrems. Enmig de les dualitats entre figuració i abstracció, colors càlids i freds, pinzell o raspats, l’artista busca la potencialitat d’aquest món intermedi la riquesa del qual rau precisament a saber projectar tots els seus matisos.”

Mireia Guillaumes
Bonart - Els mons intermedis de Waltraud Maczassek (2000)

 
         
   

“L'artista alemanya Waltraud Maczassek inaugura avui una mostra de pintures en el “Espai artloft”, que es podrà veure fins al 24 d'Abril. La pintora s'identifica amb aquesta terra a causa de la seva particular vinculació amb el Penedès.”

Redacción
Diari de Tarragona - Nova exposició de Waltraud (2003)

 
         
   

“la pintora aprofundeix en el coneixement dels elements naturals i transmet la constant renovació de la Naturalesa. Ho fa a través d'unes obres en les quals els colors expressen la complexitat dels sentiments humans, tant en el record líric d'uns espais com en l'admiració per la constant renovació generativa de la vida.”

Josep M. Cadena
El Periódico de Catalunya - El sentit de la terra fèrtil (2003)

 
         
   

“Aquest és el fruit final d’una llarga història que es va iniciar ja fa molts anys a Alemanya on va néixer, i on va tenir els primers contactes pictòrics amb la disciplina figurativa, fins que després, va arribar a Espanya, on va formar la seva família i va anar desplaçant-se fons el món abstracte, que domina amb mestria.”

Albert Roca
L'Eco de Sitges - Waltraud Maczassek exposa la seva obra recent a l’Edifici Miramar (2004)

 
         
   

“No tracta de reproduir els paisatges que estima a través de les seves formals harmonies o de la representació del fer de les persones que amb el seu treball els creen, sinó que ofereix la decantació plàstica de l'esperit col.lectiu.”

Josep M. Cadena
El Periódico de Catalunya - Waltraud i l'esperit de la terra (2002)

 
         
     

“L’artista contemporani és descendent de l’artista del Renaixement. Aquest artista “nou” sorgeix de la idea que un artista cal que sigui també un humanista (és a dir: format en diverses disciplines i com a exemple tindríem a Leonardo da Vinci). Un cert grau d’humanisme, doncs, l’anem trobant en el substrat de moltes de les obres pictòriques que hem pogut contemplar d’aleshores ençà. També en la pintura actual, quan no és gratuïta.”

Teresa Costa-Gramunt
Opinió - La pintura de Waltraud Maczassek (2002)

 
         
   

“No tracta de reproduir els paisatges que estima a través dels seus formals harmonies o de la representació del fer de les persones que amb el seu treball els creen, sinó que ofereix la decantació plàstica de l'esperit col.lectiu...”

Josep M. Cadena
El Periódico de Catalunya - Waltraud y l'esperit de la terra (2002)

 
         
   

“Simplicitat i multitud de formes artístiques, en les quals abunden les tècniques mixtes aplicades de manera detallista o selectiva, potències al màxim l'obra de Waltraud Maczassek.”

Redacción
Tendencias - Naturalesa Contraposada (2002)

 
         
   

“Terra fèrtil i pensament organitzat; voluntat de mantenir-se en el col.lectiu i personalitat pròpia. Gaudeix en la independència de pensament i positiva voluntat de transmetre les seves experiències, tant en la pintura com en els heliogravats que també presenta.”

Josep M. Cadena
El Periódico de Catalunya - Galeria Carmen Espinet (2002)

 
         
   

“La seva pintura es mou en la dualitat d’un llenguatge fragmentat per l’ús múltiple i plural de les diverses tècniques descriptives, com una metàfora de la fragmentació del món contemporani, i en el rerefons conceptual que totes les seves obres contenen i transmeten. La pluralitat de llenguatges i l’harmonia cromàtica subratllen i potencien al màxim la càrrega conceptual de l’obra. La recerca i l’esforç es troben, també, en tots i cadascun dels quadres exposats.”

Vinyet Panyella
L’eco de Sitges (2000)

 
         
   

“Són quadres amb relleus matèrics que mostren abstraccions, però al mateix temps suggereixen determinades figuracions. En el quadre matèric “Traçats” s'albiren gestos enèrgics, esquinçats en la matèria, obrint-se profunds solcs en l'espai horitzontal. Incertes formes figuratives sorgeixen dels espais saturats de color i posen accents, com les formes naturals de vegetació, en un paisatge erm.”

Anne Stephan-Chlustin
Wiesbadener Kurier - Motius inclinats per el vent (2001)

 
         
   

“El repertori pictòric de Maczassek sol fer referència al diàleg natura-cultura i a la constant interrelació de l’ésser amb allò que l’envolta.”

Redacción
el 3 de vuit - Formes filtrades amb energia i sensibilitat en els treballs de Waltraud Maczassek (2000)

 
         
   

El proppassat dijous 5 d’octubre es va inaugurar a la Galeria Carme Espinet de Barcelona (carrer Balmes, 86) una exposició de la pintora Waltraud Maczassek que repassa l’evolució de la seva obra en el darrers anys. El conjunt d’obres que configuren aquesta exposició antològica, on proliferen les tècniques mixtes i una depuració d’estil portada al més radical extrem, mostra el profund esforç d’investigació emprès per Maczassek, tant pel que fa als llenguatges con als continguts artístics. El resultat d’aquest treball, com assenyala Vinyet Panyella en el catàleg, mostra una obra consolidada que posseeix una gran força comunicativa.

Redacción
el 3 de vuit - La Galeria Carme Espinet ofereix una exposició antològica de Waltraud Maczassek (2000)

 

 
         
   

“...amb fragments de naturalesa i alguns espais pintats, en un diàleg entre representació i presentació, entre formes naturals i culturals –vegetals i urbanes en aquest cas–, i entre diferents escales i maneres de representar la realitat...”

J. B.
La Vanguardia - Galeria Carme Espinet (2000)

 
         
   

“La naturalesa va íntimament lligada a nosaltres, està a l'interior nostre i ens embolica. Depenem d'ella, encara que de vegades ho oblidem. Des de sempre, tots els pobles i cultures molt distant entre sí en lloc i temps l'han oblidat com a essència del misteri de la vida.”

Waltraud Maczassek
BASF (1998)

 
         
   

“Veure pintura és voler comprendre-la, fer i desfer, muntar i desmuntar, jugar i des jugar, combinar i desconvidar, trobar i esborrar de la ment tot el que un quadre representa i ho he trobat amb aquesta exposició tan bona, per a mi, con el vi que du el seu nom: Waltraud.”

Josep María Matas
L'eco de Sitges - Waltraud Maczassek (1997)

 
         
   

“ ...prenen la naturalesa com a punt de partida tractada des d'un punt de vista abstracte, Maczassek, que sempre s'ha inspirat en la naturalesa, fa un pas endavant en el procés del figurativisme a l'abstracció...”

Joaquim Domínguez
Diari de Vilanova - El figurativisme esencialista de Maczassek a Ágora 3 (1997)

 
         
   

...Anna Guasch, assenyala que (...), oblidant la seva formació clàssica i desdibuixant formes apreses des de la correcció acadèmica, “segueixen destil•lant ofici, mestratge, però sobretot grans dosis de sensibilitat, de passió continguda, de lliure creativitat més enllà dels dictats de modes conjunturals o retòriques a l’ús”

Redacción
el 3 de vuit - Waltraud Maczassekexposa des de demà a la galeria Ágora 3 de Sitges (1997)

 
         
   

“L’evolució posterior conduirà la pintura de Waltraud Maczassek cap una investigació profunda de les tècniques pictòriques i de les tècniques del gravat, un interès que obrirà el ventall a la realitat cercant noves vies d’expressió i coneixement.”

Isidre Rosset
L'Eco de Sitges - Art i artistes (1997)

 
         
   

“una pintura figurativa que expressa la seva visió poètica de la realitat i que intenta rescatar als objectes de la matèria fosca per ofendre’ls a la vida atmosfèrica de l'harmonia i de la bellesa”

Mauricio Wiesenthal
Galeria Kreisler - Waltraud de Torres exposa a la Galeria Kreisler (1991)

 

 

 

 

 

 

 

       

 

               
  2013 Museu de Montserrat - Josep de C. Laplana - D. Museu Montserrat 2007 Mi Vino - Carlos Delgado - De Waltraud Maczassek
  2013 Museu de Montserrat- José Corredor-Matheos - Comissario exposició 2005 L'eco de Sitges - Isidre Rosset - Àgora3, presenta l'obra
  2010 Llibre "Dona i Art" - Teresa Costa Gramunt 2005 El Periódico de Catalunya - Josep M. Cadena - El sentit de l'origen
  2009 Abstraccions - Josep María Cadena 2005 Agora3 - Daniel Giralt-Miracle - Veure i escoltar la naturalesa
  2009 L'Eco de Sitges - Albert Roca - Les abstraccions de Waltraud 2004 Expo. Galería Maragall - Olga Espieguel - Crítica d'art
  2009 Gal Art - P. Mollar 2004 Circulo del Arte - Redacción - Desxifrar l'univers i la vida
  2009 el Periódico - Josep María Cadena - Les essències de Waltraud 2004 L'Eco de Sitges - Montse Juvé - Els sons de l'origen
  2009 3 de vuit - Redacció - La pintura plena de paradoxes 2004 Bonart - Mireia Guillaumes - Els mons intermedis de Waltraud
  2009 L'Eco de Sitges - Montserrat Lago - De mica en mica s'omple la pica 2003 El Periódico de C.- Josep M. Cadena - El sentit de la terra fèrtil
  2009 L'Eco de Sitges - Albert Roca - La Verema ens porta Waltraud 2002 Expo. Galería Maragall- Maria Lluïsa Borràs - El paisatgje interior
  2009 3 de vuit - Redacción - Fotografía y pintura 2002 L'eco de Sitges- Albert Roca - Exposa la seva obra al Edifici Miramar
  2008 Barcelona Divina - Mónica Jiménez - La llibertat feta traços 2002 El Periódico de Catalunya - Josep M. Cadena - L'esperit de la terra
  2008 ADV - Maite Herrero - Reflex de la seva obra en estat pur 2002 Opinió - Teresa Costa-Gramunt - La pintura de Waltraud
  2008 Travelport -José Garcia Reyes - Waltraud exposa a Madrid 2001 3 de vuit - Sant Martí Sarroca - Waltraud: "Cal retornar..."  
  2008 Travelport -José Garcia Reyes - La búsqueda intuitiva 2000 Tendencias - Redacción - Naturalesa Contraposada
  2008 Torres Magazine - Carlos Delgado - Passió per la pintura 2000 El Periódico de Catalunya - Josep M. C. - Galeria Carme Espinet
  2008 Mas Arte - Ignacio de Lassaleta - Waltraud i la naturalesa 2000 L'eco de Sitges - Vinyet Panyella - La pintura de Waltraud
  2007 Exposición Miramar - Carme Riera - Real Academia Española 2000 Wiesbadener Kurier - Anne Stephan-Chlustin - Motius inclinats...
    Rafael Agullol - Escriptor, periodista i filòsof 2000 3 de vuit - Redacción - Formes filtrades
    Anna Guasch - Crítica d'Arte 2000 Catálogo Expo. Terramar - Vinyet Planella - Escriptora
    Àgora 3 - Daniel Giralt-Miracle - Veure i escoltar la naturalesa 2000 La Vanguardia - J.B. - En cartell: Waltraud Maczassek
    Victoria Combalía Dexeus - Crítica d'art 1998 BASF - Waltraut Maczassek - "Par crear les meves obres m'inspiro..."
  2007 Exposició Miramar - Francesc Miralles - Crític d'Art 1997 L'eco de Sitges - Josep M. Arnalot - Waltraud Maczassek
  2007 El Periódico de Catalunya - Josep M. Cadena - Espais vitals 1997 Diari de Vilanova - Joaquim Dom. - El figurativisme essencialista
  2007 El Punt - Raúl Maigí - Paisatges des de l'ànima 1997 3 de vuit - Redacción - Waltraud Maczassek exposa
  2007 3 de vuit - Teresa Costa-Gramunt - Ahir es va inaugurar l'exposició... 1997 L'eco de Sitges - Isidre Rosset - Art i artistes
  2007 L'eco de Sitges - Teresa Costa-Gramunt - Illa de Thera 1991 3 de vuit - Mauricio Wiesenthal - Galería Kreisler