Albert Roca
L'Eco de Sitges (2009)

Les abstraccions de Waltraud Maczassek , Joaquim Budesca, Franmk Jensen a la galeria Àgora 3.
Emmarcada dintre l’excel·lent iniciativa del Gremi de Galeristes de Catalunya de la Tardor de l’art, la Galeria Àgora 3 acull l’exposició col·lectiva “Abstracions” amb tres bons amics de la casa i de Sitges.

Estem parlant de tres grans artistes de la pintura. Frank Jensen, Waltraud Maczassek i Joaquim Budesca, que amb la seva aportació i un gran treball de perfeccionament han ajudat a posar aquesta disciplina de l’abstracció en un interessant lloc la modernitat cultural. Tots tres aporten suggeriment, imatges, somnis i fantasies basades en la realitat, traslladats en un univers pictòric que a ningú deixa indiferent, mes aviat al contrari, li ajuda a replantejar la pròpia mirada intuïtiva sobre la realitat que es viu. Concretament Frank Jensen segueix amb la seva abstracció impecable, on no hi poden faltar els color vermells i negres, signe de tantes coses, l’onirisme, la passió mediterrània, la vitalitat d’un artista, l’enigma que amaguen els artistes, amb la introducció de la figuració, amb imatges de la seva estimada Sitges. Un fet que s’està produint en els últims anys i seguint avançant de manera poderosa, mostrant-nos el gran domini que té sobre les dues disciplines, la que l’ha portat a la fama – l’abstracció - i amb la que es va iniciar –la figuració- Estarem atents fins on ens porta aquesta fantàstica evolució. En quant a Joaquim Budesca, la seva mirada mai ha deixat de ser inquieta, lluny de conformar-se amb un estil únic a nivell artístic nacional, sempre ha seguit amb l’experimentació i sobretot deixant una empremta artística on hi lloc per les onades, els moviments, les línies uniformes, deixant entreveure els objectes i coses que els mateixos espectadors, amb una mica de sensibilitat, acabaran concretant. Budesca concep la pintura i l’arte en general com una obertura a descobrir moltes coses, entre elles a nosaltres mateixos. Finalitzant aquest trio d’autèntics mestres, la Waltraud Maczassek, de la qual ja vam parlar fa poques setmanes amb la seva exitosa exposició a la Galeria Àgora 3.

La seva participació en la mostra col·lectiva suposa la gran i veritables confirmació d’una artista sempre en linia ascendent. La millor qualitat que té, a part de ser una excel·lent observadora i gran conversadora, és la capacitat de transformar el seu voltant, amb aquesta interessant pregunta de com aquest univers ha pogut ser concebut . La tranquil·litat de viure en un lloc privilegiat, la qualitat que té de rebre les millor influències, i el resultat final de donar un pas endavant en allò que ha aprés són el seu segell, que seguirem admirant . L’Exposició “Abstraccions” es pot visitar a la Galeria Àgora 3 fins el 30 de novembre.