Joaquim Domínguez
Diari de Vilanova - El figurativisme essencialista de Maczassek a Ágora 3 (1997)

La pintura alemanya afincada a Catalunya, Waltraud Maczassek, exposa una dotzena d’obres representatives de la seva darrera etapa artística a la sala d’art Ágora 3 de Sitges. Les pintures, incloses dins el figurativisme essencialista en paraules de la crítica d’art Anna Guasch, prenen la naturalesa com a punt de partida tractada des d’un punt de vista abstracte,Maczassek , que sempre s’ha inspirat en la naturalesa, fa un pas endavant en el procés del figurativisme a l’abstracció que ha caracteritzat la seva carrera artística.

Segons ha explicat la pintora, durant 25 anys he viscut al Penedès, on es te un contacte molt directe amb la naturalesa. Aquesta circumstància personal l’hi ha servit per ser conscient que la natura, que alhora ens rodeja i està dins de nosaltres, és molt necessària. La meva pintura és com un missatge d’esperança perquè transmet la idea que malgrat viure envoltats de tecnologia, al final sempre s’acaba imposant l’autèntic, el que està dins de nosaltres, sobre tot allò que és artificial.

L’Exposició de Waltraud Maczassek està integrada per pintures de grans dimensions i per una sèrie de gravats que tracten els mateixos temes. Maczassek ha optat pel gran format, malgrat dificultar la venda, perquè tenia la necessitat de pintar més amb el cos i amb traços grans. D’altra banda, ha defensat la pintura abstracte perquè fa pensar i crear a l’espectador.

La pintora Alemanya exposarà a Àgora 3 fins al 7 d’agost.