Redacción
El 3 de vuit - Fotografia i pintura (2009)

Waltraud Maczassek torna demà a Sitges amb un exposició a l’Àgora 3
OBRA RECENT. La mostra, titulada “Fotografia i pintura, 2009” s’endinsa en la creació i les transformacions d’un món creat per l’artista i es podrà visitar fins el 10 d’octubre.

L’artista Vilafranquina d’origen alemany Waltraud Maczassek inaugura demà sota el títol “fotografia i pintura 2009”, una mostra de les seves darreres creacions a la sala Àgora 3 de Sitges. L’exposició que s’inaugura a 2/4 de 8 del vespre de la diada de Catalunya, romandrà oberta al públic fins el dia 10 d’octubre , de dilluns a dissabte de 17 a 20, diumenges i festius d’11 a 14 i també en hores convingudes durant tota la setmana. Al catàleg de l’exposició, el poeta i crític d’art Josep Corredor-Matheos defineix l’obra recent que la pintora Vilafranquina presenta a Sitges com la “creació i transformacions d’un món”. L’autor pensa que el que de manera conscient importa a Maczassek a través del seu art és “no relliscar sobre la superfície, amb la urgència de la vida diària, sinó amb calma, traient a la superfície allò més profund, l’aigua secreta dels orígens”. Corredor-Matheos afirma que la seva pintura “es mou aparentment, sense objectiu, de la mateixa manera que sense objectiu es presenta, aparentment també, la naturalesa el caràcter insondable de la qual intenta de descobrir aquesta artista en els seus quadres i en les seves fotografies”.

Així doncs, Waltraud Maczassek ens sorprèn en aquesta nova exposició a Sitges amb una evolució del seu art, que incorpora un altre art, la fotografia, i que al text del catàleg es resumeix com “el camí seguit per la seva obra, fruit d’una visió interior. En la creació artística, l’obra aconseguida continua la seva transformació, el seu lliure procés vital, davant de l’espectador, com constatem davant dels magnífics quadres d’aquesta artista. I en aconseguir-se un punt de l’infinit interior, les paral·leles acaben feliçment trobant-se.